icon_cart

0

koszyk

POKUSA RawDietLine Skorupy jaj kurzych - naturalne źródło wapnia

31,90

Udostępnij w serwisie facebook

Dodaj do koszyka icon_cart

+

POKUSA RawDietLine Skorupy jaj są naturalnym źródłem wapnia, który jest niezbędny do prawidłowego działania aparatu ruchu.

Mączka otrzymywana po zmieleniu skorupek jaj kurzych stanowi podstawowy budulec kości i zębów. Im więcej wapnia zostanie wbudowanego w kości podczas wzrostu młodego organizmu, tym większą osiągną one tzw. szczytową masę kostną, która staje się bardziej stabilna i odporna na urazy. Wapń wpływa także na utrzymanie prawidłowych procesów przewodnictwa nerwowego oraz miarowej pracy serca jak również utrzymania siły skurczu mięśni szkieletowych. Mączka ze skorupek jak kurzych jest źródłem magnezu, sodu, potasu oraz cynku i miedzi.

DODATKOWE INFORMACJE icon_arrowRight

Skład: skorupy jaj kurzych.

Składniki analityczne/100g:

Białko 4,3%,

Popiół surowy 95%

Wilgotność 1%

Wapń 32,5 g

Magnez 350 mg

Sód 118 mg

Potas 63,4 mg

Cynk 371 μg

Miedź 312 μg

Fosfor 107 mg

Badania mikrobiologiczne: enterobacteriaceae<100j.t.k./g.

Salmonella: nieobecna

Składniki użyte w produktach RawDietLine są pochodzenia naturalnego.

Wyprodukowano w Polsce. Kraj pochodzenia surowca: Polska

Forma: proszek

Zastosowanie/24h

Psy i koty: indywidualnie w zależności od poziomu zawartości fosforu w pokarmie. Dawkowanie do surowego mięsa: chude mięso 3.5 miarki, tłuste mięso 3 miarki, podroby 3.5 miarki, żwacze 1 miarka /1 kg mięsa (b. k)

Dokładną dawkę i czas stosowania powinien określić lekarz weterynarii.

Sposób podania: wymieszać z pokarmem. Przechowywać w oryginalnym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.

NAJCZĘŚCIEJ KUPOWANE

OFERTA SPECJALNA

zobacz wszystkie